Ankara 5 Şubesi

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEDİK

       Eğitim Bir-Sen Ankara 5 No'lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Ayhan Okuyucu ve Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı,  Kadınlar Kolu Komisyonu Başkanı Bahar Özkılınç ve Yardımcıları Fatma Ünal, Birsen Alabalık, Yasemin Teber, Perihan Akça ile birlikte Kadınlar Komisyonunun başlatmış olduğu kampanya ile Ankara'daki Suriyeli vatandaşlar için toplanan gıda, giyecek ve barınma ürünlerinden oluşan malzemeleri Suriyeli ailelilere ulaştırdık.

Şube Başkanımız Ayhan OKUYUCU “Ensar ve Muhacir kardeşliğinin gereği bir nebzede olsa Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiz vicdanlarımızı biraz olsun rahatlatma hissini bizlere yaşatan böyle onurlu bir kampanya ile bizleri Suriyeli kardeşlerimizle buluşturan Kadınlar Komisyonumuza çok teşekkür ediyorum.”dedi

        Kadınlar Kolu Başkanı, Bahar ÖZKILINÇ " Suriye'de yaşanan iç savaşın üzerinden geçen bu zaman süreci içerisinde iki yüz bini aşan sayıda insan hayatını kaybetmiş ve bir çok insanda  evinden barkından olmuştur. Savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler her şeyini geride bırakmış sadece canlarını kurtarma pahasına ülkemize sığınmışlardır. Özelliklede çoğu kadın savaşta eşini kaybederek kendileri dul, çocukları yetim kalmış ve  birçok ocaklar sönmüştür. Suriye halkı için yardımlarımız aralıksız devam edecek. O zulümden kaçan insanlar gerek yurt içinde gerek yurt dışında büyük sıkıntılar ve zorluklarla mücadele etmektedirler. Zor kış mevsiminin olumsuz şartları nedeniyle bu yardımların önemi daha da artmıştır. Bu yardımlarımız sadece burada yaşayan Suriyeliler için değil, Bayır - Bucak Türkmen kardeşlerimiz içinde olacaktır. Yardım kampanyamızda bizleri Suriyeli ailelerle buluşturan Diyanet İşleri Başkanlığı Siteler Kudret Kur’an Kursu Hocası Hafız Adem LEVENT beye çok teşekkür ediyorum."