Ankara 5 Şubesi

Çalışanların töhmet altında bırakılmasını protesto ettik

 

Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 Nolu Şube, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın 19 Nisan Çarşamba günü personeline ‘Mesai Saatlerine Riayet’ konu başlığıyla daire çalışanlarının tamamına yaptığı yazılı bildirime tepki gösterdi.

Çalışma hayatını olumsuz etkileyecek, iş barışını ve huzurunu bozacak unsurlar içeren bildirime üyelerden yoğun tepki geldiğini ifade eden Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, yazının, çalışanların tamamının töhmet altında bırakılarak mesnetsiz, hukuktan yoksun ve aşağılayıcı ithamlar içerdiğini söyleyerek, “İçerisinde bulunduğumuz ve kullanılmakta olan binaların tamamı mevcut çalışanlar tarafından bugünlere getirilmiştir. Çalışmayan memur yoktur, çalıştıramayan amir vardır. Çalışma hayatı yalnızca mesai saatlerine uymaktan ibaret değildir. Ön yargılı yaklaşımlardan vazgeçerek emrinde çalışanların halleri ile empati kurmadığı sürece ve güven ortamını oluşturmadığı müddetçe sağlıklı ve düzenli çalışma hayatından söz edemeyiz” dedi.

Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’nın, üniversitenin tüm binalarının bakım, onarım, inşaat kontrolörlük, yapım işlerinin gerçekleştirildiği birim olduğunu hatırlatan Okuyucu, “Yapı İşleri personeli mesai mefhumu olmadan işini özveri ile her tür hava koşulunda, her tür risk ve iş güçlüğüne karşı titizlikle gerçekleştirmektedir. Yapımı gerçekleşen inşaatın tesviye betonu mesai saatleri dahilinde atılması, mesai bitti diyerek beton mikserinin durdurulması söz konusu olabilir mi? Binaların kanalizasyon patlaması, elektrik kesintisi, su kesintisi, çatı akması gibi sorunları 17:30’dan sonra arızalanamaz gibi bir düşünce nasıl hasıl olabilir” diye sordu.

Personele elektronik belge yönetim sistemi üzerinden gönderilen resmi yazıda, “Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı üniversitemizde en kötü, en işe yaramaz, en kabiliyetsiz ve en menfaatçi personelin bulunduğu birim olarak tanınmaktadır. Bu şekilde tanınıyor olmanın en büyük nedeni bu birimde çalışan personelin uzun yıllara dayalı kalitesiz, işe yaramayan ve gecikmeli iş yapması ya da hiç iş yapmamasıdır” ifadelerine yer verilmiş olmasının utanç verici olduğunu vurgulayan Okuyucu, “Her iş yeri, amiri kadar başarılıdır. Başarısızlığını, idarecilik tecrübesi olmamasını, kanunları ve mevzuatı bilmemesini, yaptırdığı işlerin altına imza atmaktan imtina etmesini, personel üzerine giderek, baskı kurarak örtbas etmeye çalışmaktadır. Kamu Etik Kurulu’na başvurumuz yapılmış olup, mahkemeye verme hakkımız saklı kalmak üzere, Gazi Üniversitesi bu ayıba son vermeli, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı derhal görevden alınmalıdır” şeklinde konuştu.