Ankara 5 Şubesi

Terörü bitirecek olan annelerin yürekliliğidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çocuklarının dağa kaçırılması nedeniyle HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’ın da bir süre önce destek verdiği oturma eylemiyle çocuklarına ulaşmak isteyen 24 aile ile bir araya gelen Ali Yalçın, cesaretlerinden dolayı aileleri tebrik ederek, eylemin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.

Ailelerle bir süre sohbet eden Yalçın, annelerin cesaretinden etkilenmemenin mümkün olmadığını belirterek, “Burada bir yürek yangını var. Burada yüreğinden konuşan insanlar var. Tüm sadeliği ve samimiyetiyle bir anne, bir baba hassasiyetiyle burada feveran eden insanlar var. Duyup da etkilenmemek, görüp de duygulanmamak gözyaşına gözyaşı katmamak imkânsız” dedi.

Yalçın, kamu görevlileri olarak terörün ne demek olduğunu bildiklerini vurgulayarak, “Biz kamu görevlisiyiz. Bir öğretmen olarak konuşuyorum. Biz bu teröre 142 öğretmen arkadaşımızı kurban verdik. 283 okulumuz terörden zarar gördü, birçok okul yakıldı. 135 cami, 11 Kur’an kursu zarar gördü. Mabetler yakıldı. 112 personelinin yolu kesildi. Sağlık, dünyanın hiçbir yerinde hedef alınmazken, terör hedef tanımadı. Bizim bu ziyaretimiz, buradaki annelerin yürek yangınına ortak olduğumuzu belirtmek ve gözyaşına gözyaşı katmak içindir” şeklinde konuştu.

Her türlü siyasi ayrışmanın dışında samimi bir feryat yükseliyor

“Burada samimi, siyasi mülahazaların dışında, her türlü istismarın dışında son derece sade bir anne hassasiyetiyle bir feryat yükseliyor” diyen Yalçın, “Burada her sabah uyandığında bir annenin yürek yangınının dinmediğini ifade eden durum var. Toplumun tamamının etkilediği, insanların da bulunduğu yerden yüreklerini annelerin yüreklerine kattığı bir süreç yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Ailelerin yanlarında olduklarını ifade eden Yalçın, “Ben bu süreci adım adım takip ediyor, buradaki insanların duygularına ortaklık ettiğimi bu vesileyle ifade ediyorum. Türkiye terörden çok çekti, çekiyor. Başladığı tarihten bu yana 20 bin çocuk terörün kurbanı oldu. Buradaki aileler de çocuklarımız elimizden alındı, kandırıldı diye feryatlarını yükseltiyorlar. Çocukların yeri eğitimdir, çocukların elinde silah değil, kalem olmalıdır” diye konuştu.
 

Kamu görevlileri olarak süreci yakından takip ettiklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitimciler olarak takip ediyoruz. Necmettin öğretmenini, Aybüke öğretmenini kaybetmiş, bunun gibi yüzlerce kardeşini kaybetmiş bir kitleyiz. Dolayısıyla bu acıyı biliyoruz. Üyelerimizin buradaki annelerin çığlığına ortak olmaya yönelik hassasiyetleri var. Buraya, bu yürek yangınına ortaklık ettiğimizi, bu ülkede terör bitecekse bunun annelerin desteğiyle biteceğine olan inancımızı ifade etmek için geldik.”